Gulvafhøvling

Gulvafhøvling – hvornår giver det mening?

En gulvafhøvling er dine gulves sidste redning. Når slibning af gulvene ikke slår til, er det dét, du kan prøve for at redde gulvet. Det virker i rigtig mange tilfælde. En gulvafhøvling går nemlig ud på at afhøvle et helt lag af træet. På den måde slipper du af med dybe ridser, hakker og meget genstridige pletter. 

Men hvad koster en gulvafhøvling? Hvilke trægulve kan afhøvles? Få alle de informationer om gulvafhøvling du behøver for at træffe dit valg!

Sådan afhøvler man et gulv

Langt de fleste trægulve kan afhøvles. Det kan være alt fra plankegulve til sildebensgulve, så længe gulvet er i massiv træ. Har det været afhøvlet tidligere, er det dog ikke sikkert, at det kan lade sig gøre igen. 

Hvornår er det så nødvendigt med afhøvling frem for slibning? Det er det f.eks., hvis:

– Gulvet har fået fernisbehandling

– Gulvet har været malet

– Gulvet er meget slidt og beskadiget

– Gulvet har dybe mærker og ridser

– Hvis gulvet skal have ny overfladebehandling f.eks. ny farve

Efter der er udført en lidt grovere afhøvling af gulvet, vil man slibe det for at give det en ensartet overflade. Herefter behandles det med det ønskede materiale – lak, lud, olie, maling eller lign. 

Priser på gulvafhøvling

Hvad koster afhøvling af gulv? Priserne varierer alt efter, hvilket firma du vælger. Men det er stort set altid billigere end at få lagt nyt gulv.

Dog bør du få en gulvmand ud og se på gulvet og vurdere, om det kan betale sig afhøvle det. Nogle gulve er ikke til at redde efter mange års slid og brug. 

Det kan være en god idé at få et tilbud fra to firmaer. Disse kan du sammenligne. Du kan også veje dem op imod prisen på et helt nyt gulv.

Et nyt gulv vil dog oftest være langt dyrere. Det koster både i materialer og arbejdskraft til at lægge gulvet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *