tørlager

Når man skal overleve i et tørlager

Når man skal overleve i et tørlager

Man skal godt nok være uheldig, hvis man ender med at blive låst inde i et tørlager, hvor man ikke kan komme i kontakt med omverden.

De fleste moderne tørlagre af den slags, hvor der er plads til mennesker, har enten et samtaleanlæg i sig, eller man kan komme ud derfra, hvis man er derinde – men ikke bryde ind.

Desuden har de fleste mennesker jo en mobiltelefon på sig, så de kan ringe ud, og igen skal man være virkelig uheldig, hvis man ikke kan få signal derindefra, hvor man er bedre stillet nu om dage med både sikkerhed og teknologi, end man måske var det før i tiden.

Derudover er det svært at gemme sig i denne digitale tidsalder, hvor selv ens smartphone har en sporingsenhed på sig; og de fleste mennesker skal jo nå til samtaler eller har aftaler, så hvis de er væk for længe, så begynder man at lede efter dem.

Og så er det jo ikke ligefrem et frostlager, man er fanget i, så ens chancer for overlevelser er markant bedre – specielt hvis du er et sted med mad i!

Men alligevel kan det være på ens plads at komme med nogle tips til at komme i kontakt med omverden og generelt overleve derinde, hvis man bliver lukket inde med et uheld.

Man har jo ikke mulighed for at forberede sig, så udnyt tøjet, du har på, til at give dig godt med varme og læg dig sammen, så du udnytter varmen derinde og træk vejret langsomt, så du ikke udnytter ilten derinde – hvis det er begrænset med udluftning.

Er der vandrør eller andet derinde, der er forbundet med områder udenfor, så find noget at slå med og lav tre korte, tre lange og tre korte slag derpå: det er mosesprog for “SOS”.

Så er det ellers bare med at afvente, at du bliver fundet.